PYYDÄ TARJOUS
Outdoor Finland / OF News

Ajankohtaiset | Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014

OF News

07.10.2021

Kestävän kehityksen kuulumisia ulkomainonnasta

Vastuullisuus ja kestävä kehitys on yhteiskunnallisesti ja globaalisti merkittävä teema. Kestävä kehitys on myös ulkomainonnassa tärkeä ja ajankohtainen aihe ja Suomen Ulkomainosliitto on tukemassa ulkomainosliittoon kuuluvien yritysten vastuullisuutta sekä yhdenmukaistamassa vastuullisuuden näkymistä ja kehittämistä ulkomainonnassa. 

Viime keväänä Ulkomainosliitto järjesti jäsenyrityksilleen kaksi vastuullisuustyöpajaa, joiden tavoitteena oli tarkentaa ulkomainosliitolle yhteiset, kaikkia liiton yrityksiä koskevat, vastuullisuusteemat. Työpajoissa haluttiin myös kiteyttää konkreettisella tasolla, mitä vastuullisuus tarkoittaa ulkomainosliitossa.

Työpajatyöskentelyn pohjalta Ulkomainosliiton vastuullisuuden ja kestävän kehityksen pääteemaksi muodostui ulkomainonnan rooli vastuullisena ja tavoittavana mediakanavana, joka kantaa sosiaalisen vastuun osana yhteiskuntaa tuottamalla palveluja ja tukemalla joukkoliikennettä sekä taloudellisen vastuun mm. tukemalla suomalaisia kulutusvalintoja ja ulottamalla arvoketjujensa vaikutukset eripuolille Suomea. Esimerkiksi työllistäen paikallisia toimijoita erilaisten rakennusprojektien osalta. Kaikessa tekemisessä on mukana vastuu ympäristöstä, joka on tärkeä kolmas pääteemamme.

Teemoista konkretiaan

Työ vastuullisuusteemojen konkretisoinnissa ulkomainosyritysten toimintaan on käynnistynyt vauhdikkaasti. Ensimmäisinä konkreettisina aihepiireinä ulkomainosalalla tartuttiin mm. kierrätyksen tärkeyteen ja energian säästöön. Eija Sipilä kommentoikin Ulkomainosliiton työskentelyä vastuullisuusteemojen eteen:

”Käytämme erilaisia materiaaleja tuotteissamme ja laitteemme eroavat toisistaan, mutta kehityskulmat silti löydetään. Monia asioita voi vauhdittaa nimenomaan liittotason kehittäminen. Myös parhaiden käytäntöjen jakaminen vie alaamme mukavasti eteenpäin.”

 

Lue lisää kevään vastuullisuustyöpajoista ja kestävän kehityksen teemoista: https://www.outdoorfinland.fi/uutiset/yhteisilla-valinnoilla-yha-vastuullisempaa-ulkomainontaa/6-28

JAA

« Takaisin