PYYDÄ TARJOUS
Outdoor Finland / OF News

Ajankohtaiset | Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014

OF News (arkisto)

12.11.2020

Ulkomainonta on tavoittava massamedia

 

Ulkomainonnan yleisömäärät ovat pohdituttaneet näinä päivinä, kun Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa ihmisten liikkumiseen.

Ulkomainosliiton jäsenyritykset seuraavat tavoittavuuslukuja viikoittain ja toistaiseksi luvut ovat olleet hyviä. 

Ruokakauppojen ja apteekkien kävijämäärät ovat nousseet verrattuna alkuvuoteen. Nousussa on myös kevyt liikenne. Tieliikennemäärät ovat lähes samalla tasolla kuin samaan aikaan viime vuonna.

Kauppakeskuksiin on palattu ja ulkoilualueilla liikkuminen on lähes kaksinkertaistunut. On havaittavissa myös patoutuneen kulutuskysynnän purkautumista kauppakeskuksissa.

Lue lisää »

19.05.2020

Ulkomainonnan kontaktiluvut uudessa nousussa

Ihmiset ovat jälleen aktivoituneet liikkumaan kodin ulkopuolella. Puolet suomalaisista on liikkunut koko ajan aktiivisesti päivittäin ulkona kohdaten ulkomainontaa. Yleisö- ja kävijämäärät tippuivat monin paikoin väliaikaisesti, mutta ulkomainonta tavoittaa edelleen ja kontaktiluvut ovat lähteneet uuteen nousuun.

Jäsenyrityksemme haluavat pitää asiakkaansa jatkuvasti ajan tasalla kontaktiluvuista ja suomalaisten liikkeistä. Tavoittamisluvut haetaan ainoastaan luotettavista lähteistä, kuten Väyläviraston raporteista, Googlen Mobility raportista, liikennelaitoksien tilastoista, väestön konelaskentapisteistä, jalankulkijalaskureista ja muista mahdollisista tilastoista.

Etätöiden myötä osa liikkumisesta siirtyi kaupunkien keskustoista kotilähiöihin ja ulkoilualueille, mutta nyt kaupunkien keskustat ovat heräämässä kevääseen ja jalankulkijamäärät ovat jatkuvassa kasvussa.

 

Lue lisää »

19.05.2020

Ulkomainonta on yhä vahvin ja tutkituin massamedia

 

 Ulkomainontaa on kaikkialla, sen takia se on tehokas tapa muistuttaa kuluttajia tuotteista ja brändeistä. Ulkomainonta on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Kun muut mediat tavoittavat yhä erikoistuneempia ja pienempiä kohderyhmiä, markkinoijat arvostavat ulkomainonnan voimaa laajan peiton ja korkean toiston viestintäkanavana. Koronakriisin aikana mainonta tuo myös turvallisuuden ja jatkuvuuden tunnetta.

Ulkomainontaa näkyy kaikkialla

 

Ulkomainonta on todella kustannustehokasta mainostajalle. Voit tavoittaa halutessasi lähes kaikki suomalaiset tai kohdentaa mainontaa tietyille kohderyhmille monipuolisilla tuoteratkaisuilla. Digitaalisuus tarjoaa mahdollisuuden dynaamiseen mainontaan, jolloin luovaa sisältöä voidaan näyttää dataohjatusti. Näin mainonta pysyy relevanttina vähällä vaivalla ja pienillä panoksilla.

Myymälöiden lähellä voi tavoittaa ostohousut jalassa kulkevat kuluttajat juuri siellä missä kulutuspäätöksiä tehdään. Ulkomainonnalla voidaan ohjata kuluttajat esimerkiksi heräteostoksille ja uutuuksien äärelle. Varsinkin kulutus- ja päivittäistavarabrändit hyödyntävät tätä tehokkaasti aktivoivaa ominaisuutta liikkeiden läheisyydessä.

Ulkomainonta on vaikuttavaa, koska pelkistetyllä visuaalisuudellaan se pystyy luomaan tunnesiteen brändin ja ihmisen välille. Ulkomainonnalla syvennetään mielikuvia brändistä ja parhaimmassa tapauksessa brändi luo jatkuvaa ja alati kehittyvää tarinaa ulkomainonnan avulla.

Ulkomainonta on aina hyvin visuaalista, joten se toimii erityisen hyvin uusien tuotteiden ja palvelujen lanseerauksiin, tunnettuuden kasvattamiseen, uutuuksista ja muutoksista viestimiseen. Uutuuksien lanseeraus on ulkona tehokkaimmillaan. Tutkimusten mukaan visuaaliset viestit ovat brändimainonnassa erityisen tehokkaita.

Pirstaloituneen mainosmarkkinan sekä uusien kanavien vuoksi ulkomainonta erottuu massamedian voimalla. Parhaiten muistetaan brändit omalla sisällöllään. Yksinkertaiset visuaaliset toteutukset purevat parhaiten katukuvassa ja tienvarsilla.

 

 

Lue lisää »

19.05.2020

Pysy pinnalla siihen asti, kun tilanne normalisoituu

Ulkomainosmarkkinat käynnistyvät asteittain uudestaan käyntiin aina niinä hetkinä, kun Suomessa puretaan rajoituksia. Brändeillä ei kuitenkaan ole varaa olla mainostamatta myös kriisiaikana. Tutkimusten mukaan ihmiset unohtavat nopeasti ja palaaminen huipulle on, jos nyt ei mahdotonta, ainakin hankalaa.

”Ulkomainonnan tuhannen taalan kysymys on nyt se, että mitä vaaditaan turvallisuuden tunteeseen, joka saa ihmiset kokemaan liikkumisen olevan turvallista”, toteaa Suomen Ulkomainosliiton hallituksen puheenjohtaja Klaus Kuhanen. Kauppakeskusten ja julkisen liikenteen hiljennyttyä, ulkomainonnan panoksia on siirretty kaupunkien keskustaan, missä liikutaan yhä lähes etätöihin siirtymistä edeltävällä tasolla. Kun ravintolat jälleen avataan, tilanne muuttuu vieläkin paremmaksi.

”Lyhyellä tähtäimellä yritämme sopeutua muuttuneisiin markkinoihin ja ostokäyttäytymiseen. Pitkällä tähtäimellä kehitämme ja hyödynnämme data-automaatioalustoja, kuten toimimmekin aktiivisesti jo ennen liikkumisrajoituksia.”

Ulkomainosyhtiöt seuraavat aktiivisesti ja tarkasti kontaktilukuja ja niiden tippumisen myötä myös mainostilasta annetut alennukset ovat kasvaneet. Nettohinta kontakteista on pudonnut suhteessa vähentyneisiin kontakteihin.

Ulkomainonnan suurin vahvuus on aina ollut sen tavoittavuus; ennen kriisiä ainoana jäljellä olevana massamediana sen viikkotavoittavuus oli jopa 97% (Lähde: Kantar TNS - TNS Mind 2018). Nyt tavoittavuus on hieman laskenut, mutta ulkomainonta on yhä ainoa jäljellä oleva massamedia.

Ulkomainosyhtiöiden tutkimustoiminta on aina ollut media-alan kärjessä. Yritykset seuraavat jatkuvasti ulkomainonnan laatua ja vaikuttavuutta ja datan avulla ulkomainontaa on mahdollista kohdistaa sinne missä kontaktiluvut ovat hyviä tai missä kohderyhmä liikkuu.

Lue lisää »

08.03.2020

Äly vie bussimainonnan uudelle vuosikymmenelle

KUVA: Sami Saarenpää

KUVA: Sami Saarenpää

Neonmedia on ottanut käyttöön Suomessa, ja tiettävästi myös koko maailmassa, ensimmäisenä tekoälyratkaisut bussien mainosnäytöille. Nyt mainonta pystytään kohdentamaan ympäristöön, missä tuotetta käytetään ja mihin matkustajat ovat menossa.

- Voin sanoa, ettei toista tällaista maailmasta kyllä löydy, Neonmedian toimitusjohtaja Jari Lähdemäki iloitsee. 

Lue lisää »