PYYDÄ TARJOUS
Outdoor Finland / OF News

Ajankohtaiset | Arkisto: 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2016 | 2015 | 2014

OF News (arkisto)

12.09.2018

Esittelyssä Outdoor Finlandin uudet jäsenyritykset

ESA Digital hakee kasvua digitaalisuudesta – Atlas-Media luottaa perinteisen ulkomainoksen voimaan

Suomen Ulkomainosliitto toimii koko ulkomainosalan edustajana, edunvalvojana ja kehittäjänä. Liittoon kuuluu kymmenen alan johtavaa yritystä. Vuonna 2018 mukaan uusina jäsenyrityksinä liittyivät Atlas-Media ja Keskisuomalaisen konserniin kuuluva ESA Digital.

”Ulkomainosliiton jäsenyritysten liikevaihto kattaa arvioiden mukaan reilut 90 % alan liikevaihdosta. Jäsenkunta koostuu alueellisista toimijoista, kotimaisista valtakunnallisista ulkomainosyrityksistä sekä maailman suurimpien ulkomainosyritysten suomalaisista tytäryhtiöistä”, kertoo Ulkomainosliiton puheenjohtaja Klaus Kuhanen.

Jäsenyrityksilleen Ulkomainosliitto tarjoaa yhteisen alustan alan etujen ajamiseen. Oman jäsenkunnan lisäksi se tekee aktiivisesti yhteistyötä mainostoimistojen, mediatoimistojen ja mainostajien kesken. Lisäksi järjestö hoitaa yhteyksiä viranomaisiin, jotka vastaavat ulkomainonnan valvonnasta ja säätelystä.

Lue lisää »

16.08.2018

Ulkomainonnan vahva kasvu jatkuu –Myös finanssialan kiristyvässä kilpailussa luotetaan ulkomainontaan

Ulkomainonnalle alkuvuosi on ollut pitkään jatkuneen kasvun aikaa. Toimialoista erityisesti finanssiala on raportoinut merkittäviä kasvulukuja mediapanostuksiin. Kilpailu pankkisektorilla kovenee säätelyn vapautumisen takia ja ulkomainonta nähdään tärkeänä mediana, kun investointeja mediamarkkinoille tehdään.

Ulkomainonta kirjasi kesäkuussa mediamainonnan määrän muutoksessa peräti 21,1 prosentin kasvun vuoden 2017 vastaavaan aikaan verrattuna. Vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana ulkomainonnan kumulatiivinen kasvu on ollut eri medioiden keskuudessa kaikkein suurinta (10,4 %).

Lue lisää »

06.06.2018

Investointeja ja innovatiivisuutta – Ulkomainospäättäjien luottamus alan kasvuun vahva

Ulkomainosyritysten vetäjät näkevät alan positiivisen kehityksen jatkuvan. Ulkomainonta on merkittävä massamedia, joka tavoittaa jatkossa entistä tehokkaammin.

Soittokierros Outdoor Finlandin jäsenyrityksille tukee näkemystä, että ulkomainonnan vahvan kasvun taustalla on digitaalisuuden esiinmarssi ja investoinnit toimintaan. Ulkomainonnassa digi ei ole syönyt perinteistä mainontaa, vaan kasvusta on päässyt nauttimaan koko ala. Digitaalisuuden imussa perinteinen ulkomainos voi entistä paremmin. Lue lisää toukokuun uutiskirjeestä.

 

Lue lisää »

10.05.2018

Digitaalisuus kasvattanut myös klassisen ulkomainonnan osuutta

Ulkomainonnan reippaista kasvuluvuista on päässyt nauttimaan koko ala. Kun digitaalisuus kehittyvänä ilmiönä on noussut otsikoihin, on samaan aikaan usko klassiseen ulkomainokseen entistä vahvempi.

Digitaalisuuden tuoman kasvun myötä ulkomainonnan rooli massamediana Suomessa on merkittävämpi kuin koskaan. Kehityksestä ovat päässeet nauttimaan myös perinteisempään ulkomainontaan keskittyneet Outdoor Finlandin jäsenyritykset. Soittokierros ulkomainospäättäjille vahvisti, että alan tulevaisuus nähdään hyvin valoisana.

Digitaalisuuden vaikutus ulkomainonnassa on ollut erilaista kuin muissa medioissa. Digi ei ole syönyt perinteistä vaan sen sijaan tukenut klassisen ulkomainonnan asemaa. Yhdessä ne tavoittavat jatkossakin entistä suuremman yleisön.

 

Lue lisää »

05.04.2018

"Digitaalisen ulkomainonnan mahdollisuuksista nähty vasta pintaraapaisu"

Grand One palkitsee jälleen parhaat kotimaiset digitaaliset kampanjat. Torstai-iltana Helsingissä järjestettävässä palkintogaalassa julkistetaan myös Paras digitaalinen ulkomainos -sarjan voittaja. 

Outdoor News kysyi Grand Onen palkintoraadilta, mikä on suomalaisen digitaalisen ulkomainonnan taso ja kuinka suunnittelu on pysynyt mukana ulkomainonnan kasvussa.

Grand Onessa palkittavilta työltä odotetaan ennen kaikkea digitaalisten mahdollisuuksien hyödyntämistä, vuorovaikutteisten elementtien käyttöä ja dynaamista sisältöä. OF News tiedusteli digitaalisen ulkomainoskategorian palkintoraadin jäseniltä Sari Heinilältä ja Ilkka Uotilalta, miten Grand Onessa mukana olevat ulkomainokset vastasivat tähän haasteeseen.

 

Lue lisää »